Veel gestelde vragen

Doet de behandeling pijn?

Nee, de behandeling is in principe pijnloos. Soms kan er al een pijnbeleving zijn als de cliënt binnenkomt, bijvoorbeeld als er een likdoorn in de voet drukt of een ingroeiende nagel voor klachten zorgt. Aanraking kan dan pijnlijk zijn in het begin, maar ik zal altijd zo voorzichtig en geduldig mogelijk werken om het ongemak tot een minimum te beperken.

Hoe kort mogen de nagels geknipt worden?

De pedicure knipt de nagels nooit korter dan de teen zelf (er blijft een klein randje nagel zichtbaar), omdat te kort knippen het risico op een stootnagel vergroot (een misvorming die ernstige pijnklachten geeft), of op een ingroeiende/ ingegroeide nagel, of een nagel die taps toe gaat lopen (in een punt). Als de hoeken worden weggeknipt, verliest de nagel namelijk zijn natuurlijke steunpunten.

Hoe vaak per jaar moet ik komen?

Als er weinig tot geen klachten zijn, eenmaal in de 6 tot 8 weken. Soms komt de cliënt in de eerste maanden van de behandeling elke 4 weken tot de voeten ‘rustig’ zijn geworden en dan kan volstaan worden met een behandeling eenmaal in de 6 tot 8 weken.

U bent vanzelfsprekend van harte welkom om vaker te komen!

Waarom zou ik een medische screening uit laten voeren?

Het is goed om te weten of het oppervlakkige en diepere gevoel aanwezig is en de temperatuur in allebei de voeten/benen hetzelfde is. Een afwijking kan duiden op een onderliggende ziekte. Met name suikerziekte wordt vaak heel laat ontdekt, als er al schade is aan vitale organen en/ of aderen. Een screening is een eenvoudige en laagdrempelige manier om vroegtijdig op het spoor te komen van eventuele ziektes, maar ook van zoiets simpels als een te kleine schoen. Men weet vaak niet dat de voet langer wordt, naarmate we ouder worden en veel oudere mensen lopen rond op te kleine schoenen, waardoor er allerlei onnodige problemen met nagels en de stand van de tenen ontstaan.

Heel veel mensen hebben geen idee dat er verschillende leesten bestaan en dat er vier verschillende voettypes bestaan die alleen goed kunnen lopen in de juiste leest. Ook komt het vaak voor dat de schoen niet de juiste afmetingen heeft (in de lengte en/ of de breedte) of dat de hak niet de juiste hoogte heeft. Elk voettype heeft een bijbehorende maximale hakhoogte. Natuurlijk geldt die niet voor een avondje uit.

Ingrid de Klerck

Schout van Eijklaan 14
2262 XS Leidschendam

Tel.: 070 - 3627 666
Mob.: 06 - 307 315 25
info@ingriddeklerck.nl

Aangesloten bij