De behandeling

Intake

Als u voor de eerste keer komt heb ik een gesprekje met u, waarin belangrijke zaken en eventuele klachten genoteerd worden op een anamnesekaart en de voeten zorgvuldig geïnspecteerd worden. Ik bepaal het behandelplan, bespreek dat met u en vervolgens ga ik aan de slag.

Basis Pedicure behandeling

Dit houdt in het desinfecteren van de voeten, knippen en evt. dunner frezen van de nagels, verwijderen van eelt en likdoorns, behandelen van ingroeiende nagels en schimmelnagels, verzorgen van de nagels en de nagelomgeving en een korte massage van de voeten en enkels met een exclusieve salonformule crème.

Pedicure Plus behandeling

Deze is gelijk aan de basisbehandeling, maar u krijgt ook nog een scrubbehandeling die de huid ontdoet van dode huidcellen en de laatste, kleine velletjes. Uw huid voelt weer zijdezacht.

Ortheses

Ik kan voor u ortheses op maat maken van zacht siliconenmateriaal, die standsproblemen aan tenen oplossen of stabiliseren (voorkomen dat het erger wordt). Denk hierbij aan een scheve grote teen of bijvoorbeeld klauwtenen. Ook een likdoorn kan voorgoed verdwijnen als u dagelijks een op maat gemaakte orthese draagt. Vanzelfsprekend dient dan ook het schoeisel aangepast te worden.

Gelnagel

Op tenen met een beschadigde nagel kan ik een gelnagel aanbrengen die met de gewone nagel meegroeit totdat er weer een gezonde nagel overblijft. Soms is de nagel onherstelbaar beschadigd en kunt u in de zomermaanden dan toch netjes voor de dag komen met een gelnagel die in de wintermaanden langzaam uitgroeit.

Nagelbeugel

U kunt bij mij ook terecht voor een nagelbeugel, die onmiddellijke verlichting geeft bij een ingroeiende nagel omdat hij de nagel een beetje omhoog lift en op termijn de pijn permanent weg kan nemen.

Vilttechniek

Als u bij mij komt met een acuut probleem kan ik d.m.v. vilttechniek een onmiddellijke ontlasting van de pijnlijke plek bewerkstelligen, in afwachting van de orthese die ik dan ga maken. Het kan ook zijn dat u bij mij komt met een open wond onder de voet die u niet heeft gevoeld omdat u diabetes heeft, die kan ik dan indien nodig drukvrij leggen en u direct doorverwijzen naar de huisarts of eerste hulp.

Medische Screening

Ik raad alle cliënten aan minimaal één keer in hun leven een medische screening te laten uitvoeren, omdat dit een laagdrempelige manier is om ernstige aandoeningen (in een vroeg stadium) op te sporen. Heel veel mensen weten bijvoorbeeld niet dan ze aan Diabetes (suikerziekte) lijden!  Risicocliënten (diabetes, reuma, ouderen, kankerpatiënten) raad ik aan ieder jaar een screening uit te laten voeren om veranderingen tijdig te kunnen constateren en door te geven aan betrokken zorgverleners.

De medische screening houdt in:

Het oppervlakkige gevoel wordt getest.
Het diepere gevoel wordt getest.
De doorbloeding en temperatuur van de onderbenen en voeten worden gecontroleerd.
De voeten en voetgewrichten worden gecontroleerd op flexibiliteit.
Er worden blauwdrukken van de voeten gemaakt, zowel staand als lopend.
De voeten worden opgemeten, de schoenen worden opgemeten en uitvoerig geïnspecteerd.
U weet na afloop welk type voeten u heeft, of er afwijkingen zijn aan de stand en/ of botjes van de voet, de tenen, of u de juiste schoenen draagt (maat en leest) en of doorverwijzing naar een ander specialisme (podotherapeut, huisarts) nodig is.

Alle materialen die worden gebruikt zijn afgestemd op de meest kwetsbare huid.

Ingrid de Klerck

Schout van Eijklaan 14
2262 XS Leidschendam

Tel.: 070 - 3627 666
Mob.: 06 - 307 315 25
info@ingriddeklerck.nl

Aangesloten bij